بیهوشی جراحی بینی | هرآنچه که شما قبل از بیهوشی باید بدانید

بیمار گرامی ؛ اگر قرار است تحت عمل جراحی بینی قرار بگیرید ، بهتر است نکاتی درباره بیهوشی و عمل جراحی بدانید ، زیرا آگاهی از آنچه باید انتظار داشته باشید می تواند بیهوشی شما را موثرتر و نتیجه عمل را بهتر گرداند. در ادامه ویدیو ای از صحبت های دکتر محمد مهدی طرزی بهترین جراح بینی اصفهان در تلویزیون در خصوص آیا داروی بیهوشی برای بیمار جراحی بینی خطرناک است؟ قرار داده ایم که به شما عزیزان کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

انواع بیهوشی در جراحی بینی

  • بیهوشی عمومی

معمولا برای جراحی های بزرگ بیهوشی عمومی بکار میرود. در این روش با تزریق داروی هوشبر بداخل رگ و تجویز گاز بیهوش کننده بداخل تنفس موجب بیهوشی کامل میشوند.

  • بیهوشی ناحیه ای

برای اعمال جراحی کوچک ، جراحی روی یک اندام (مثل دست یا پا و غیره ) یا جراحی های پایین تر از قفسه سینه میتوان از بیحسی موضعی یا بیهوشی ناحیه ای استفاده کرد. در بیهوشی ناحیه ای داروی بیحس کننده داخل کمر تزریق می گردد از قفسه سینه به پایین کاملآ بیحس و بیحرکت می شود. هر روشی که متخصص بیهوشی و جراح به صلاح شما انتخاب کنند را پذیرا بوده و با آنها همکاری کنید. برای بیهوشی آماده شوید آزمایشات لازم ، نوار قلب و عکس سینه اگر توسط پزشک درخواست شده باشد؛ باید تهیه کنید.

آماده باشید تا موارد زیر را به متخصص بیهوشی جراحی بینی خود بگویید

  • سابقه هر گونه بیماری حتی سرماخوردگی در روزهای اخیر
  • سابقه بیماری قلبی ، ریوی ، قند خون بالا ، فشار خون بالا ، بیماری تیرویید، اختلال لخته شدن خون و غیره را به متخصص بیهوشی جراحی بینی اطلاع دهید.
  • نام داروهایی که مصرف میکنید و داروهایی که به آن حساسیت دارید را بگویید
  • سابقه بیهوشی قبلی و هر گونه حساسیت به داروهای بیهوشی در خود یا خویشاوندانتان مهم است، فاصله دو بار بیهوشی عمومی با گاز هالوتان باید بیش از یک ماه باشد. زمان بیهوشی قبلی خود را بیان کنید.
  • اگر الکل، سیگار، مواد مخدر و غیره مصرف میکنیدحتما برای پزشک بیهوشی بازگو نمایید (محرمانه خواهد ماند).
  • در صورتی که اخیرا با سموم باغبانی ارگانوفسفره در تماس پوستی بوده یا مسموم شده اید، متخصص بیهوشی را مطلع سازید.

ایا سرماخوردگی برای بیهوشی ضرر دارد

سرماخوردگی می‌ تواند برخی از خطرات را در هنگام بیهوشی برای عمل بینی ایجاد کند. این خطرات عمدتاً به مشکلات تنفسی و التهابات موجود در دستگاه تنفسی مربوط می‌ شوند. نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • مشکلات تنفسی : سرماخوردگی ممکن است باعث احتقان بینی ، سرفه و مشکلات در تنفس شود. از آنجا که عمل بینی به طور مستقیم با مجاری تنفسی و بینی مرتبط است ، هر گونه احتقان یا عفونت می‌ تواند مشکلاتی را در طول جراحی ایجاد کند.
  • ریسک عفونت : سرماخوردگی می‌ تواند باعث افزایش ریسک عفونت بعد از عمل شود ، زیرا سیستم ایمنی بدن در زمان سرماخوردگی درگیر مبارزه با ویروس است و این ممکن است روند بهبودی پس از جراحی را کندتر کند.
  • بیهوشی: بیهوشی عمومی در افرادی که علائم سرماخوردگی دارند ممکن است با مشکلات بیشتری همراه باشد ، به خصوص اگر علائم شامل سرفه یا مشکل در تنفس باشد. این می‌ تواند خطرات حین عمل را افزایش دهد.

بنابراین ، اگر سرما خورده‌ اید و قصد انجام عمل بینی را دارید ، بهتر است با جراح و پزشک بیهوشی خود صحبت کنید . آنها می‌ توانند بر اساس وضعیت شما تصمیم بگیرند که آیا عمل باید انجام شود یا بهتر است به تأخیر بیفتد.

چه کسانی نباید برای عمل بینی بیهوش شوند

عمل زیبایی بینی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌ شود. اما برخی افراد ممکن است به دلیل شرایط خاص جسمانی یا پزشکی برای بیهوشی مناسب نباشند. در اینجا برخی از شرایط و افرادی که ممکن است برای بیهوشی عمل بینی مناسب نباشند را بررسی می‌ کنیم:

1. افراد با مشکلات قلبی و عروقی شدید

کسانی که مشکلات قلبی مانند نارسایی قلبی ، بیماری عروق کرونر یا فشار خون بسیار بالا دارند ، ممکن است در معرض خطرات بیشتری در هنگام بیهوشی باشند. بیهوشی عمومی می‌ تواند فشار بر سیستم قلبی‌ عروقی را افزایش دهد و در این افراد باعث مشکلات جدی شود.

2. بیماران با مشکلات ریوی

افراد مبتلا به بیماری‌ های مزمن ریوی مثل آسم شدید ، برونشیت مزمن  یا COPD (بیماری انسدادی مزمن ریوی) ممکن است با مشکلاتی در طول بیهوشی مواجه شوند ، زیرا بیهوشی عمومی می‌ تواند عملکرد ریوی را تحت تأثیر قرار دهد.

3. افراد با سرماخوردگی یا عفونت‌های دستگاه تنفسی

همان‌ طور که قبلاً گفته شد ، افراد با سرماخوردگی یا عفونت‌ های دستگاه تنفسی باید قبل از عمل جراحی بهبود یابند. مشکلات تنفسی در حین بیهوشی می‌ تواند  خطرناک باشد.

4. بیماران با اختلالات خونی یا انعقادی

کسانی که دچار اختلالات خونی یا مشکلات انعقادی هستند ، مانند هموفیلی یا افرادی که دارو های ضد انعقاد خون مصرف می‌ کنند ، ممکن است در معرض خطر خونریزی شدید در طول یا پس از جراحی باشند.

5. افراد با آلرژی به داروهای بیهوشی

برخی افراد ممکن است به داروهای بیهوشی حساسیت داشته باشند. این حساسیت می‌ تواند منجر به واکنش‌ های آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) شود که می‌ تواند زندگی را تهدید کند.

6. بیماران با مشکلات کلیوی یا کبدی شدید

افرادی که دچار نارسایی کلیه یا کبد هستند ، ممکن است در دفع داروهای بیهوشی جراحی بینی با مشکل مواجه شوند ، که می‌ تواند منجر به تجمع دارو در بدن و عوارض جانبی خطرناک شود.

7. افراد با وضعیت روانی ناپایدار

کسانی که دارای مشکلات روانی شدید مانند اضطراب شدید ، اختلالات روان‌ پریشی یا افسردگی حاد هستند ، ممکن است نیاز به ارزیابی دقیق‌ تری قبل از بیهوشی  جراحی بینی داشته باشند.

8. افراد با سابقه واکنش‌ های نامطلوب به بیهوشی

اگر فردی در گذشته به بیهوشی واکنش منفی داشته است ، ممکن است بیهوشی عمومی برای او مناسب نباشد. این واکنش‌ ها می‌ توانند شامل مشکلات تنفسی ، فشار خون ناپایدار یا مشکلات قلبی باشند.

باید بدانید و رعایت کنید که

  • از هشت ساعت قبل از عمل نباید چیزی بخورید یا بنوشید.
  • محل عمل زیبایی بینی در اصفهان باید تمیز شده و موهای این محل نیز تراشیده شود.
  • زیورآلات،دندان مصنوعی عینک،لنز تماسی چشمی با خود به اتاق عمل نیاورید.
  • از آرایش لب و ناخن پرهیز نمایید زیرا رنگ طبیعی آنها یک شاخص حیاتی حین بیهوشی است.
  • آرامش خود را حفظ کرده و با کادر خدمات پزشکی نهایت همکاری را بنمایید.
  • به سوالات آنها به دقت پاسخ دهید و هر نگرانی یا پرسشی دارید برای آنها بازگو کنید.
  • پس از عمل حتماً به هوش خواهید آمد و به شما داروهای ضد درد تزریق میکنند.
  • پس آرام باشید تا زود خوب شوید.

 

 

کیفیت نتیجه عمل جراحی و بیهوشی بهتر خواهد شد اگر

  1. اگر از 6-4 هفته قبل از عمل و تا یک هفته پس از عمل سیگار نکشید.
  2. در صورت امکان روزهای قبل از عمل ورزش و بویژه پیاده روی کرده باشید.
  3. رژیم غذایی خوبی در روزهای قبل از عمل داشته باشید(ولی 10-8 ساعت قبل از عمل نباید چیزی بخورید).
  4. بیماری زمینه ای خود مثل فشار خون بالا ، قند خون ، بیماری تیرویید ، کم خونی را خوب کنترل کرده باشید.
  5. شب قبل از عمل استحمام کرده ، مو های محل عمل را چیده باشید؛ و با خوردن یک عدد قرص خواب آور (مثل دیازپام 10-5 میلی گرمی) خواب خوبی رفته باشید.
  6. از یک هفته قبل از عمل مصرف داروهای ضد لخته خون مثل: آسپرین ، بروفن ، دیکلوفناک ، ایندومتاسین ، ناپروکسن و همچنین وارفارین باید با نظر پزشک قطع شده و داروهای دیگری جایگزین شود (هپارین جایگزین وارفارین و استامینوفن یا ترامادول جایگزین بقیه مسکن ها شود).
  7. اگر احتمال آن می رود که حین عمل نیاز به تزریق خون پیش آید، شما می توانید یک هفته قبل از عمل ، از خون خود به عنوان ذخیره به بانک خون اهدا کرده و بخواهید که همان خون خودتان را به اتاق عمل بیاورند.

برتری بیهوشی موضعی نسبت به بیهوشی عمومی در جراحی بینی

بیهوشی موضعی از بیهوشی عمومی بهتر است.
همیشه باید بیهوشی موضعی انتخاب اول باشد مگر خلاف آن ثابت شود .
بیهوشی موضعی هم برای بیمار ، هم برای دکتر جراح بینی اصفهان و هم برای متخصص بیهوشی بهتر از بیهوشی عمومی است.

مزایای بیهوشی موضعی برای جراح

1- میتواند با بیمار حین عمل ارتباط عاطفی بهتری برقرار کند.
2- از بیمار در صورت لزوم شرح حال و معاینه بهتر و بیشتری زیر عمل بر اساس یافته های جدید بدست آورد .
3- سرعت خروج بیمار از اتاق عمل تخت را برای مریض بعدی زودتر آماده میکند.
4- تمایز عوارض بیهوشی موضعی و عوارض خود عمل برای جراح راحتتر است.

دکتر محمد مهدی طرزی ، جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی (ENT) با بیش از دو دهه تجربه ، یکی از برجسته‌ ترین پزشکان در اصفهان محسوب می‌ شود. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ کرده و دوره‌ های تخصصی خود را در معتبر ترین مراکز آموزشی ایران و خارج از کشور گذرانده است.

نظرات
0 0 آرا
امتیاز دهی به مقالات
ثبت نام
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
عین
عین
2 سال ها گذشته

ببخشید من ۱۶ روز دیگه عمل داشتم میخواستم بدونم سرفه خشک دارم برای بیهوشی مشکلی پیش میاد یا نه؟