میزان کبودی پس از جراحی بینی به عواملی مانند تکنیک جراحی بینی ، شدت تأثیر بر بافت های نرم ، نیاز به شکستن استخوان و استفاده از روش های جراحی بسته یا باز بستگی دارد. اگر چه کاهش کامل کبودی بینی ممکن است تا یک هفته تا یک ماه طول بکشد ، اما بخش زیادی از آن طی چند روز ابتدایی فروکش می کند ، به ویژه در ناحیه نوک بینی. دکتر طرزی با استفاده از چسب های مدرن و بخیه های جذبی ، بدون نیاز به تامپون و به کمک تجهیزات پیشرفته برای جلوگیری از آسیب به عروق و بافت های حساس ، کبودی را به حداقل می رساند.
قبل عمل بینی چی بخوریم کبود نشویم؟
برای کاهش کبودی بعد از عمل بینی ، تغذیه مناسب قبل از جراحی می تواند مفید باشد. چند نکته در پاسخ به این سوال که برای رفع کبودی بعد از عمل بینی چی بخوریم ، آورده شده است. بدون شک تغذیه یک راه کار موثر برای ازبین بردن سریع کبودی بعد از عمل است.
- مصرف ویتامین C: ویتامین C به تقویت دیواره های عروقی کمک میکند و می تواند خطر کبودی را کاهش دهد. مواد غذایی مانند پرتقال ، کیوی ، فلفل دلمه ای و توت ها سرشار از ویتامین C هستند.
- آناناس و بروملین: آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که به کاهش التهاب و کبودی کمک می کند. مصرف آناناس یا مکمل های بروملین چند روز قبل از عمل ممکن است مفید باشد.
- ویتامین K: ویتامین K به بهبود انعقاد خون و کاهش کبودی کمک می کند. سبزیجات برگ دار مانند اسفناج و کلم پیچ منابع خوبی از ویتامین K هستند.
- آب کافی : مصرف آب کافی قبل از جراحی می تواند به کاهش کبودی کمک کند.
- پرهیز از مصرف مکمل ها و دارو های رقیق کننده خون : از مصرف دارو ها و مکمل هایی مانند آسپرین ، ایبوپروفن ، ویتامین E ، روغن ماهی و جینکو بیلوبا که ممکن است خون را رقیق کنند و کبودی را افزایش دهند ، خودداری کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان و تخصصی فرم تماس زیر را پر کنید.
پماد برای رفع کبودی بعد از عمل بینی
حتماً می پرشید آیا پماد برای رفع کبودی بعد از عمل وجود دارد. بله ، برای کاهش کبودی و تسریع بهبود بعد از عمل ، برخی از پماد ها و کرم ها می توانند مؤثر باشند. در اینجا چند مورد از پماد های رایج برای رفع کبودی پس از جراحی بینی آورده شده است. برخی از پماد برای کبودی زیر چشم شامل موارد زیر می باشد:
- پماد آرنیکا (Arnica): این پماد گیاهی برای کاهش کبودی و التهاب بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. آرنیکا به طور طبیعی به بهبود کبودی و تسکین درد نیز کمک می کند.
- پماد هپارین (Heparin): این پماد با افزایش جریان خون در ناحیه کبودی ، به تسریع روند بهبود کمک می کند. هپارین معمولاً برای کاهش لخته های خون و کبودی ها استفاده می شود.
رعایت کردن توصیه های پزشک
اکثر جراحان ، برای بیماران خود علاوه بر مشاوره قبل از عمل ، دستورالعمل هایی برای قبل و بعد از عمل دارند. بدیهی است بخشی از نتیجه نهایی ، مربوط به تکنیک های فردی پزشک می باشد.
همچنین بخشی از نتیجه جراحی ، مربوط به دستور العمل قبل از عمل است ، اینکه بیمار باید از مصرف آسپرین ، ویتامین E ، دارو های غیر استروئیدی ضدالتهابی و یا دارو های دیگری که باعث تشدید کبودی می شوند ، پرهیز کند.
برای دریافت مشاوره تنها کافی است با شماره 03136205826 تماس حاصل فرمایید.
راه های کاهش کبودی بعد از عمل بینی
به منظور کاهش کبودی ، کار های مختلفی را می توان انجام داد. برخی از آن ها توسط بهترین جراح بینی اصفهان و برخی دیگر توسط بیمار انجام می شود. اصلی ترین کارهایی که بیمار می تواند برای کاهش کبودی و تورم انجام دهد، عبارتاند از:
- استفاده از کمپرس سرد: در روز بعد از عمل جراحی خود ، ابتدا به محض رسیدن به خانه کمپرس سرد را در اطراف چشم ، بر روی چشم ، در پیشانی و گونه و منطقه اطراف بینی خود قرار دهید. از قرار دادن کمپرس سرد به طور مستقیم روی بینی خود اجتناب کنید. این گامی مهم برای کاهش تورم است.
- بالا نگهداشتن سر خود: بسیار مهم است که سر خود را در همه اوقات بالا نگاه دارید ، حتی زمانی که در حالت استراحت و خواب هستید. همچنین از خم شدن اجتناب کنید. رعایت این موارد در کاهش میزان تورم از اهمیت زیادی برخوردار است.
- عادت کردن به پانسمان بینی: به احتمال زیاد تحمل باند ، آتل و پانسمان بینی برای شما ناراحت کننده خواهد بود. این تمهیدات توسط پزشک برای تسریع بهبودی و کاهش تورم شما در نظر گرفته می شود و بهترین راه برای کاهش تورم توجه به آن ها است.
- مصرف دارو های تجویز شده : از دستورالعمل پزشک خود برای مصرف هرگونه داروی ارائه شده برای تسکین درد و تورم پیروی کنید. هیچ دارویی را بدون توصیه او خود مصرف نکنید.
- ایجاد تغییرات در بهداشت فردی روزانه: زمانی که بر بینی خود بانداژ دارید ، بدون دوش گرفتن حمام کنید؛ زیرا بخار و رطوبت بیش از حد آب ممکن است باعث شل شدن بانداژ و یا پانسمان بینی شده و التیام بافت زخم را مختل می سازد.
دلیل فردی در کبودی بینی
جنبه هایی فردی هستند که می توانند منجر به کبودیهای بیشتری شوند:
- سن
بیماران مسن تر رگ های خونی ضعیف تری دارند بنابراین ممکن است کبودی بیشتری داشته باشند.
- سیگاری بودن
سیگار کشیدن توانایی بدن در لخته بستن خون پس از انجام برش های جراحی را کاهش می دهد و در نتیجه باعث افزایش دوره بازیابی بیمار می شود. هر چه دوره بازیابی طولانی تر شود ، طبیعی است که زمان بیشتری طول می کشد تا کبودی ها رفع شود.
پس از جراحی بینی تا چه مدت کبودی خواهم داشت؟
در پاسخ به این سوال که کبودی بعد از علمل بینی چند روز طول می کشد باید گفت که کبودی در جراحی رینوپلاستی مسالهای عادی است و بهبودی آن چند هفته ای طول می کشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید پس از جراحی اهمیت زیادی دارد ، چون آفتاب باعث می شود کبودی تیره تر شده و در نتیجه رفع آن زمان بیشتری طول بکشد.
برخی عوامل در متغیر بودن دامنه مدت زمان مورد نیازی برای فروکش کردن کبودی بعد از عمل بینی دخیل هستند که شامل موارد زیر می باشد:
تکنیک جراحی (بسته یا باز) | نوع بینی (استخوانی یا گوشتی) |
تبحر جراح | مشکلات زمینهای در بیمار مانند مشکل انعقاد خون |
پیچیدگی و میزان وسعت عمل | سن بیمار |
میزان ضخامت پوست | مصرف داروهای رقیق کننده خون |
مصرف الکل یا سیگار | عدم رعایت مراقبتهای پس از عمل |
برای کاهش کبودی بینی ، پس از جراحی از چه کارهایی باید خودداری کرد؟
به مدت دو هفته پس از جراحی نباید ورزش کنید، نباید با پیاده روی سریع یا بلند کردن وزنه های سنگین ضربان قلبتان را بالا ببرید. اگر این موارد را رعایت نکنید ممکن است خونریزی بینی اتفاق بیافتد. پس از دو هفته ، بیمار می تواند آرام آرام به فعالیت های معمولی و روزانه اش بازگردد.