تمیز کردن بینی بعد از عمل| راهنمای کامل

در دوران بهبودی بعد از جراحی بینی ، به‌ویژه در مراحل اولیه ، باید با دقت فراوان از بینی جدید خود مراقبت کنید. بسیاری از افراد دقیقاً نمی‌دانند که چه کارهایی را می‌توانند انجام دهند و باید از انجام چه کارهایی خودداری کنند. یکی از نکات مراقبتی که باید به آن توجه ویژه داشت ، تمیز کردن بینی بعد از عمل و ادامه روتین ‌های مراقبت از پوست است که به سوالات شما از قبیل بهترین روش برای تمیز کردن بخیه های بینی ، مراقبت از بینی برای جلوگیری از عفونت ، مطالب ارائه شده در زیر ، به تمام سؤالات شما در مورد تمیز کردن بینی بعد از جراحی بینی پاسخ می‌دهد.

 

تمیز کردن بینی بعد از عمل - دکتر محمد مهدی طرزی -drtarzi.ir

چرا تمیز کردن بینی بعد از عمل مهم است؟

جراح بینی همیشه اهمیت مراقبت از بینی را بعد از عمل مورد تأکید قرار می دهد. حتی پس از اتمام جراحی ، بینی شما در طول دوران بهبودی تغییرات جزئی خواهد داشت. مراقبت مناسب از بینی تضمین می‌کند که بهترین نتایج نهایی را به دست آورید.

تمیز کردن بینی باعث می‌شود که دوران بهبودی راحت ‌تر طی شود. اغلب پس از عمل ، با مشکلاتی مانند گرفتگی بینی ، التهاب ، خون ‌های خشک ‌شده و بوی بد دهان ناشی از نفس کشیدن از طریق دهان مواجه می‌شوید. با کمی تمیزکاری و مراقبت ، می‌توانید این مشکلات را کاهش دهید.

چگونه بینی خود را بعد از جراحی بینی به‌ طور ایمن تمیز کنیم؟

هر چند تمیز نگه ‌داشتن بینی ضروری بوده و ایده خوبی است چون دوران بهبودی را راحت‌تر می‌کند اما باید دقت داشته باشید که در صورت انجام نادرست این فرایند ، روند بهبودی مختل خواهد شد. در ادامه ، به صورت زمان بندی شده ، این روند ، به شما آموزش داده شده است. 

تمیز کردن بینی بعد از عمل در هفته اول

در هفته اول ، باید بیشترین دقت را داشته باشید. تا زمانی که هنوز آتل و گاز روی بینی شما قرار دارد ، نباید آن را دستکاری کنید. ضروری است تا زمانی که پزشک شما توصیه می‌کند ، مراقب باشید که این آتل به هیچ وجه دستکار نشود. حتی پس از برداشتن آن‌ ، بهتر است که در هفته اول احتیاط کنید.
در این مدت ، از فین کردن خودداری کنید. نباید هیچ جسم خارجی را وارد بینی خود کنید. کسانی که عادت به دست زدن به بینی دارند باید مراقب باشند که به هیچ وجه انگشت را وارد بینی نکنند. بعلاوه ، در زمان سرفه یا عطسه ، بهتر است دهان باز باشد تا فشار زیادی به بینی وارد نشود.

تمیز کردن بینی بعد از عمل پس از هفته اول

پس از هفته اول دوران بهبودی ، می‌توانید تمیزکاری بیشتری انجام دهید. می‌توانید از دستمال مرطوب استفاده کنید. همچنین می‌توانید شروع به شست ‌و شوی بینی با یک محلول ملایم سالین کنید. می‌توانید این محلول سالین را روی یک گوش ‌پاک‌کن قرار داده و به‌آرامی داخل بینی خود را تمیز کنید.

تمیز کردن بینی بعد از عمل بعد از ماه اول

حدود یک ماه تا شش هفته بعد ، می توانید روتین تمیزکاری معمول بینی را با روشی کمی متفاوت تر انجام دهید. البته ، این به معنای پایان دوران بهبودی نیست. شکل بینی شما طی ماه ‌های آینده همچنان تغییر خواهد کرد تا به شکل نهایی خود برسد و باید روند تمیز کردن بینی بعد از عمل ، همچنان ادامه یابد.

عوارض تمیز نکردن بینی بعد از عمل

با توجه به اینکه بینی در دوره بهبود بسیار آسیب پذیر است و کوچک ترین آلودگی می تواند آن را در معرض عفونت و عوارض قرار دهد ، کوتاهی کردن در رعایت مراقبت های مربوط به تمیز کردن بعد از عمل بینی ، می تواند آن را در معرض خطرات جدی عفونت قرار دهد. 

نحوه تمیز کردن بینی بعد از عمل

پس از جراحی ، پزشک مجموعه ‌ای از دستورالعمل‌ ها را برای تمیز کردن بینی به گونه‌ای که به بافت در حال بهبودی آسیبی وارد نشود ، ارائه می‌دهد. برخی از این دستورالعمل ‌ها عبارتند از :

  • استفاده از گوش‌ پاک‌کن و پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن (Hydrogen Peroxide) که با نام ‌های دی‌ هیدروژن دی ‌اکسید ، پراکسید، یا اکسیدول نیز شناخته می‌شود ، به‌راحتی در داروخانه ‌ها قابل تهیه است. این ماده معمولاً با غلظت 3 درصد عرضه می‌شود ، اما باید آن را با استفاده از آب تمیز رقیق کنید. از گوش ‌پاک‌کن ‌های استریل و تمیز برای پاک کردن داخل بینی استفاده کنید و خون خشک‌ شده و مخاط را به‌آرامی از داخل بینی خارج کنید. بااین‌حال ، اگر داخل بینی گاز استریل قرار داده شده است ، از گوش‌پاک‌کن استفاده نکنید.

  • رفع انسداد با تمیز کردن بینی بعد از عمل

گاهی خون و مخاط خشک ‌شده می‌توانند داخل بینی را مسدود کند و جریان هوا از حفره بینی را به ‌طور جزئی یا کامل ببندد. این گرفتگی می‌تواند تنفس را دشوار کند و بیمار را مجبور به تنفس از طریق دهان کند. حتی اگر احساس می‌کنید باید فین کنید یا انگشت خود را برای پاک کردن داخل بینی فرو ببرید ، از این کار جداً خودداری کنید.

  • استفاده از حوله مرطوب برای تمیز کردن بینی بعد از جراحی

گاهی مخاط سفت می‌شود و اطراف بینی پوسته ایجاد می شود. برای تمیز کردن این پوسته سفت شده ، ناحیه مورد نظر را به‌آرامی با یک دستمال مرطوب ماساژ دهید تا نرم شود. به ‌جای استفاده از آب سرد ، از آب گرم استفاده کنید. استفاده منظم از حوله مرطوب می‌تواند تورم را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

  • شست‌ و شوی بینی با محلول سالین

تا زمان برداشته شدن گچ بینی ، پزشکان معمولاً از بیماران می‌خواهند که از محلول سالین برای تمیز کردن اطراف حفره‌های بینی استفاده کنند. این کار یک تکنیک عالی تمیز کردن بینی بعد از عمل و جلوگیری از عفونت است.
بعد از برداشته شدن گچ بینی ، شست ‌و شوی بینی بعد از عمل بینی با سرم ، با استفاده از یک سرنگ از یک حفره بینی وارد شده و از حفره دیگر خارج می‌شود. می‌توانید محلول سالین را در خانه با جوشاندن نصف قاشق چای ‌خوری نمک در یک فنجان آب تهیه کنید.

  • پماد آنتی ‌بیوتیک باسیتراسین بعد از جراحی بینی

پس از جراحی ، مراقبت صحیح از بینی برای جلوگیری از عفونت و تسریع روند بهبودی ضروری است. یکی از روش ‌های مؤثر برای کاهش خطر عفونت ، استفاده از پماد آنتی ‌بیوتیک باسیتراسین در ناحیه جراحی‌شده است. این پماد حاوی پلی ‌میکسین و باسیتراسین است که آنتی ‌بیوتیک‌ ها طیف وسیعی دارند و به پیشگیری از عفونت‌ های ناشی از باکتری کمک می‌کنند.

نحوه استفاده از پماد

در اجرای این فرایند تمیز کردن بینی بعد از عمل ، ابتدا می‌توانید از محلول سالین ، گوش‌ پاک‌کن نرم یا گاز استریل برای پاک کردن خون یا پوسته ‌های جمع‌ شده در بینی استفاده کنید.
مقدار کمی از پماد آنتی ‌بیوتیک باسیتراسین را برداشته و روی محل برش و اطراف آن بمالید. دقت کنید که پماد زیادی استفاده نکنید و از وارد کردن آن به داخل بینی خودداری کنید.

اهمیت رعایت بهداشت بعد از عمل بینی

رعایت بهداشت دست ‌ها قبل از لمس بینی بسیار مهم است تا از انتقال باکتری ‌ها و میکروب ‌ها جلوگیری به عمل آید. در روزهای اول پس از جراحی ، از فین کردن یا انجام کارهایی که به بینی فشار وارد کرده و روند بهبودی را تحت تأثیر قرار دهد، خودداری کنید.

خلاصه مطالب

تمیز کردن سطح خارجی بینی پس از جراحی مستلزم لمس ملایم ناحیه جراحی شده است. مراقب باشید که در حین تمیز کردن بینی بعد از عمل ، فشاری به بینی وارد نکرده و با ناحیه جراحی شده با ملایمت برخورد کنید. با رعایت این نکات ، می‌توانید به بهبودی موفقیت ‌آمیز و دستیابی به بهترین نتایج از جراحی خود دست پیدا کنید.

دکتر محمد مهدی طرزی ، جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی (ENT) با بیش از دو دهه تجربه ، یکی از برجسته‌ ترین پزشکان در اصفهان محسوب می‌ شود. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ کرده و دوره‌ های تخصصی خود را در معتبر ترین مراکز آموزشی ایران و خارج از کشور گذرانده است.

نظرات
0 0 آرا
امتیاز دهی به مقالات
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات