عفونت بعد از عمل بینی یکی از عوارض خطرناکی است که هیچکس نمیخواهد آن را در فاز بهبود از جراحی بینی تجربه کند. اما چگونه می توان عفونت بعد از رینوپلاستی را تشخیص داد؟ مقاله زیر به خلاصه کردن نشانه هایی از عفونت کردن بینی بعد از جراحی و آنچه که جراح بینی برای پیشگیری از عارضه چرکی شدن بینی بعد از عمل توصیه می کند و باید به آنها توجه جدی داشته باشید ، میپردازد.
نشانههای عفونت بعد از عمل بینی
1. طولانی شدن مدت تورم پل بینی و نوک بینی
تورم پل بینی یکی از نشانههای رایج عفونت بعد از رینوپلاستی است. پس از این فرایند زیبایی ، تورم کاملاً طبیعی است. اما اگر این وضعیت به مدت ۲ هفته یا بیشتر ادامه پیدا کند ، امری نگران کننده خواهد بود زیرا احتمال دارد بینی شما دچار عفونت پس از جراحی بینی شده باشد.
2. تب و درد بینی
تب و درد بینی نیز نشانهای از عفونت بعد از عمل بینی است که باید به آن دقت کنیم. بهویژه هنگامی که تب همراه با ورم غدد لنفاوی است ، مشخصاً بینی شما عفونت کرده است. در هنگام تب ، دمای بدن ممکن است به ۳۹ تا ۴۰ درجه برسد و احساس می کنید بدن شما خسته و بیحال است.
3. ترشحات بینی و بوی بد
خونریزی و خروج ترشحات ، طبیعی است. شما باید بهطور منظم پانسمان را عوض کنید تا ترشحات بینی شما جذب شوند. بعد از ۱ تا ۲ روز این وضعیت بهبود مییابد. اما اگر بینی شما همچنان خونریزی کند و ترشحات زیادی از چرک و مخاط داشته باشد و بوی ناخوشایندی بدهد ، این علائم می تواند نشانه چرک کردن بینی بعد از عمل باشد.
4. سیاه شدن بینی
وقتی که بینی سیاه شود ، عفونت بعد از عمل بینی بسیار جدی است. این نشان می دهد که باکتریها به سلولهای داخل حفره بینی حمله کرده اند و آنها را از بین برده اند ، و همین موضوع باعث سیاه شدن پوست بینی شده است. این وضعیت بهطور مستقیم ، سلامت بینی را تهدید میکند.
دلایل عفونت بعد از رینوپلاستی
1. سپردن عمل بینی به پزشک بیتجربه
تکنیک ، مهارت ، صلاحیت و تجربه پزشک جراح تأثیر زیادی بر نتیجه عمل دارد. اگر پزشک بیتجربه بوده و مهارت او ضعیف باشد ، ممکن است برش ها را در محل های نادرستی ایجاد کرده و غضروف را بهطور نامناسبی در بینی قرار داده باشد و همین امر باعث آسیب به بینی و افزایش خطر عفونی شدن بینی پس از عمل شده است.
2. ابزار جراحی استریل نشده
اتاق عمل و ابزار جراحی تأثیر زیادی بر موفقیت نتیحه دارند ، بنابراین باید بهدقت استریل شوند. انجام عمل در محل هایی که استریلیزاسیون کافی ندارند ، میتواند باعث افزایش خطر عفونت کردن بینی بعد از عمل شود.
3. غضروف بیکیفیت
استفاده از غضروف بیکیفیت که منشأ ناشناختهای دارد و با بدن سازگار نیست ، میتواند منجر به تحریک و پس زدن آن توسط بدن شود و شکل بینی را بعد از جراحی به خطر بیندازد و حتی آن را در معرض خطر چرک کردن بعد از عمل بینی قرار دهد.
4. مقاومت ضعیف و مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها
این دلیل چرک کردن بعد از عمل بینی ، از بدن بیمار نشأت میگیرد. بیمارانی که دارای بیماریهای زمینهای زیادی هستند یا از آنتیبیوتیکهای زیادی استفاده میکنند ، ممکن است بدنشان به آنتیبیوتیکها مقاوم شود. این امر باعث بیاثر شدن آنتیبیوتیکها میشود و به باکتریها اجازه میدهد تا در بدن رشد کنند و منجر به عفونت بینی بعد از عمل شوند.
علاوه بر این ، مقاومت ضعیف بدن نیز یکی از دلایل افزایش احتمال چرک کردن بینی بعد از راینوپلاستی است.
5. مراقبت نامناسب پس از جراحی
عدم رعایت مراقبتهای پس از جراحی که توسط پزشک توصیه شدهاند ، نداشتن رژیم غذایی مناسب و عدم رعایت بهداشت بینی ، از دیگر دلایلی هستند که عفونت بینی بعد از جرای را محتمل می سازد.
درمان عفونت بعد از عمل بینی چگونه است؟
برای درمان عفونت بینی بعد از عمل ، پزشک در فاز اولیه ، برای شما داروهای آنتیبیوتیک را تجویز میکند. درمان عفونت بینی بعد از عمل جراحی ، در اغلب بیماران ، در همین مرحله کامل میشود.
آنتی بیوتیک برای درمان چرک کردن بعد از عمل بینی
پمادهایی مانند جنتامایسین (Gentamicin) یا موپیروسین (Mupirocin) خاصیت آنتیبیوتیکی دارند و معمولاً برای درمان عفونت کردن بینی بعد از عمل ، استفاده میشوند. دوز مورد نیاز جهت استفاده از پمادها و داروهای آنتی بیوتیک برای درمان عفونت بینی ، باید طبق نظر پزشک باشد تا موجب التهاب بینی نشود.
پیشگیری از عفونت بینی بعد از عمل
ریسک عفونت کردن دماغ بعد از عمل را می توانید با استفاده از نکات مراقبتی زیر به حداقل برسانید:
- حدود ۲ هفته قبل از عمل ، مصرف قرصهایی از قبیل آسپرین را متوقف نمایید.
- مصرف سیگار را قطع کنید.
- در صورت ابتلا به بیماری زمینهایی ، حتما در مورد آن با پزشک مشورت داشته باشید.
- گچ بینی را خیس نکنید.
- بخیهها را خشک نگه دارید.
- در زمان نظافت بینی ، مراقب باشید گوش پاک کن ، بیشازحد وارد بینی نشود.
- پماد و داروهای آنتی بیوتیک تجویزشده را طبق دستور مصرف کنید.
- شستشوی بینی با سرم سالین را به تعداد دفعات و روش توصیه شده توسط پزشک انجام دهید.