درد عمل بینی + اقدامات مفید برای مدیریت و کاهش درد

آیا عمل بینی درد دارد ؟ این سوالی است که برای اکثر افراد متقاضی جراحی بینی پیش می آید. واقعیت امر این است که عمل کردن به هر شکلی که باشد سطحی از ناراحتی و درد را به همراه خواهد داشت. عمل بینی جزء عمل های دردناک غیر قابل تحمل نیست اما در یک دوره کوتاه که به دوران نقاهت محدود می شود تجربه کمی درد بعد از رینوپلاستی و کلافگی امری طبیعی خواهد بود.

 

درد بعد از عمل بینی - دکتر محمد مهدی طرزی

درد بعد از جراحی بینی

درد داشتن پس از انجام اعمال جراحی امری عادی بوده و حتی بخشی از روند بهبودی محسوب می شود. یکی از دلایل اصلی برای بروز این درد جراحی بینی ، خود عمل است که طی آن ساختار کلی بینی دستکاری می شود. استخوان و غضروف ها و لایه های مختلف پوستی برش می خورند و تغییر شکل پیدا می کنند. برای رسیدن به ظاهر زیبای مطلوب ، تورم و کبودی و ایجاد حساسیت در بخش های مختلف صورت و ناحیه بینی عادی ترین عارضه ای است که اتفاق می افتد. همه این عوارض به نوعی استرس به بدن وارد می کنند و بدن نیز با درد و التهاب به آن واکنش نشان می دهد. خبر خوب این است که بعد از گذشت یک دوره مشخص ، بدن خیلی سریع به این تغییرات عادت کرده و رو به بهبودی و آرامش می رود. در نتیجه درد و التهاب ها نیز فروکش می کنند.

درد بینی پس از جراحی زیبایی به چه دلیلی است؟

در بخش قبلی در پاسخ به این سوال که آیا عمل بینی درد دارد ؟ گفته شد که بخشی از درد بینی بعد از عمل به دلیل تغییراتی است که در ساختار و شکل ظاهری بینی روی می دهد. دستکاری ساختمان بینی به ایجاد تغییر در عملکرد می انجامد که تا زمان عادی شدن کمی دردناک خواهد بود. البته ، سپردن عمل به یک جراح بینی خوب ، این تضمین را می کند که با استفاده از روش های کمتر تهاجمی ، شدت جراحات کمتر شده و به طبع آن ، شدت درد گرفتن بینی بعد عمل نیز کمتر خواهد شد. دلیل دیگری که برای درد در پی تغییرات زیبایی وجود دارد استفاده از ابزارها و شیوه هایی است که نوعی از مراقبت بعدی محسوب می شوند.
ضربه فیزیکی ناشی از عمل ، نیاز به پانسمان شدن و محافظت شدن از آسیب های بعدی دارد که با ابزارهای موجود مانند آتل بینی ، چسب و تامپون صورت می گیرد. هر یک از این ابزارها به بافت هایی که در اثر عمل جراحت پیدا کرده اند و بخیه خورده اند فشار وارد می کند. فشرده شدن بافت های برش خورده با درد بعد از عمل بینی همراه بوده و حتی دردهای دیگری مانند سردرد و درد صورت را به وجود می آورند. به طور مثال با فشردن تامپون به مجرای بینی برای جلوگیری از خونریزی های بعدی ، نقاط بخیه خورده و بافت های پیوند خورده تحریک می شوند و حس درد را ایجاد می کنند. اما واضح است که نبود این تامپون ها عوارض بدتر از درد بینی بعد از جراحی را برای بیمار به دنبال خواهد داشت و دوره نقاهت را طولانی تر می کند.
سر درد و درد در صورت نیز به دلیل اختلال در آناتومی بینی و تاثیر بر تخلیه سینوس ها و مجرای هوایی ایجاد می شود. مختل شدن جریان هوا باعث می شود بیماران دچار گرفتگی و احتقان ، احساس فشار و درد صورت شوند. این درد نشانه ای از سازگاری بدن با تغییرات ایجاد شده است.

درد عمل بینی چقدر طول می کشد؟

در روزها و هفته اول که از جراحی گذشت ، کمی درد پس از عمل بینی و ناراحتی برای زیباجویان وجود خواهد داشت. اما اینکه این درد و ناراحتی چقدر زمان می برد و دوره بهبودی چقدر طول می کشد به عواملی مانند وسعت عمل ، نوع آن که آیا بسته بوده یا به روش باز انجام شده ، آستانه تحمل درد بیمار ، نحوه واکنش بدن به جراحی و سرعت بهبودی جراحت و همچنین رعایت مراقبت های بعد از آن بستگی خواهد داشت.
به دلیل عوارض طبیعی مانند تورم و التهاب که در بخش های بالایی صورت حس می شوند ، وجود درد در دو روز اول در بالاترین حد خود بوده که برای تسکین آن از داروهای مسکن استفاده می کنند. با سپری شدن این دوره که پایان هفته اول خواهد بود از میزان التهابات و ورم کاسته شده و متعاقب آن شدت درد نیز بسیار کاهش پیدا می کند.

برای کاهش درد چه راهکارهایی وجود دارد؟

به کار بردن روش های کمکی برای تحمل درد بینی می تواند شرایط دوران نقاهت را برای بیمار آسان تر کند. در ادامه چند شیوه ساده برای مدیریت درد معرفی می شود که بهبودی را سرعت بخشیده و نتیجه نهایی کار را مطلوب نگه می دارد.
 

  • استفاده از کمپرس یخ در روزهای اول هر چند ساعت یکبار در کاهش تورم ها و کبودی موثر است. علاوه بر اینکه میزان درد پس از جراحی بینی را کم می کند به جریان خونرسانی در بافت ها نیز اثر گذاشته و روند بهبودی جراحات را سرعت می بخشد.
  • استراحت کردن یکی از بهترین کارها برای کاهش درد و دست یابی به بهبودی است.
  • زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید؛ زیرا گرما تورم و درد و بروز خونریزی را افزایش می دهد.
  • برای مسواک زدن از مسواک نرم استفاده کنید که فشار کمی به بینی و بخیه ها وارد شود و درد تشدید نشود. فین کردن و تمیز کردن با فشار بینی تا چند ماه را کنار بگذارید.
  • استفاده از غذاهای نرم و رژیم غذایی مغذی و سرشار از ویتامین را در منوی روزانه خود قرار دهید. مواد غدایی سفت که نیاز به جویده شدن ظولانی دارند می توانند با تحت فشار قرار دادن عضلات فک و صورت به بافت های جراحی شده بینی فشار آورده و باعث تحریک درد پس از جراحی بینی شوند.

دکتر محمد مهدی طرزی ، جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی (ENT) با بیش از دو دهه تجربه ، یکی از برجسته‌ ترین پزشکان در اصفهان محسوب می‌ شود. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ کرده و دوره‌ های تخصصی خود را در معتبر ترین مراکز آموزشی ایران و خارج از کشور گذرانده است.

نظرات
0 0 آرا
امتیاز دهی به مقالات
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات