حمام کردن بعد از جراحی بینی | راهنمای کامل دوش گرفتن پس از عمل بینی

بعد از مرخص شدن از بیمارستان یا کلنیک و عزیمت به منزل ، یکی از چیزهایی که حال تان را خوب می کند ، حمام کردن یا دوش گرفتن است تا تمام کسالت تجربه پرفراز و نشیب عمل بینی را از تن بیرون کند. اما چیزی که وجود دارد این است که شاید حمام کردن بعد از عمل بینی برایتان کمی ترسناک به نظر برسد و فکر کنید که با وجود جراحات بینی و درد های بدن ، دوش گرفتن بعد از عمل بینی ، کمی حساس باشد. اما از طرف دیگر به دلیل وسوسه‌ انگیز بودن حمام کردن برای رفع کسالت بدن ، قطعاً دوست دارید سراغ این روتین بروید. پس با ما همراه باشید تا با بهره گرفتن از توصیه های بهترین جراح بینی ، با ایمنی و خیالی راحت ، در هر مرحله بعد از عمل ، اولویت را به دوش گرفتن بدهید و با بدنی تمیز ، به استقبال یک روند بهبودی موفقیت آمیز بروید.

 

حمام کردن بعد از عمل بینی - دکتر محمد مهدی طرزی

اهمیت زمان‌بندی در دوش گرفتن پس از عمل بینی

حتماً فکر می‌کنید که به محض رسیدن به خانه ، به دلیل وجود برش‌ها روی بینی ، و پانسمانی که روی بینی تان قرار دارد ، نمی توانید دوش بگیرید و همین موضوع شاید شما را مضطرب کند. اما باید بگوییم که حمام کردن بعد از جراحی بینی ، محدودیت یا ممنوعیتی ندارد و تنها نیاز به دقت بیشتری دارد. اولاً ، شما بلافاصله پس از جراحی نمی‌توانید حمام کنید. بنابراین ، برای دوش گرفتن بعد از عمل بینی ، باید با در نظر گرفتن ملاحظاتی پیش بروید.

برای دریافت مشاوره تنها کافی است با شماره‌ 03136205826 تماس حاصل فرمایید.

برای دوش گرفتن بعد از عمل بینی ، چقدر باید صبر کنیم ؟

حداقل ۴۸ ساعت طول می‌کشد تا برش‌ هایتان کاملاً بسته شوند. حمام کردن خیلی زود ممکن است باعث باز شدن برش‌ ها شود. عواقب این کار ، بهبودی ضعیف ، خونریزی ، ایجاد زخم یا بدتر شدن وضعیت زخم ها و بروز مشکلاتی مانند عفونت خواهد بود.

اولین حمام کردن بعد از عمل بینی ، چه مدت بعد از عمل است؟

حدود دو روز پس از عمل ، زمان اولین حمام کردن بعد از عمل بینی است. اما ، انچه باید به آن توجه داشته باشید این است که حمام کردن بعد از جراحی بینی باید با در نظر گرفتن نکاتی انجام شود به این معنی که دوش گرفتن بعد از جراحی بینی ، با روتین روزمره شما ، کمی تفاوت دارد.

در ادامه ، راهنمای گام به گام دوش گرفتن بعد از رینوپلاستی آمده است:
حمام کردن بعد از جراحی بینی شاید به‌اندازه دوش گرفتن روتین که در روزهای عادی انجام می دادید لذت‌ بخش نباشد و با چالش هایی روبرو باشد ، اما این به این معنی نیست که تجربه نا خوشایندی خواهد بود.

در اینجا نحوه دوش گرفتن بعد از عمل بینی به روشی که کمترین ناراحتی را ایجاد کند و به روند بهبودی ، آسیبی وارد نکند ، آورده شده است:

  • استفاده از صابون ضد باکتری برای حمام کردن بعد از عمل بینی

صابون‌ های معطر معمولاً حاوی موادی مانند الکل و آلرژن‌ ها هستند که ممکن است پوست شما را تحریک کرده و به برش‌ ها آسیب بزنند. دکتر توصیه می کند که از صابون های ضد باکتری برای تمیز کردن بدن استفاده کنید تا از بروز عفونت در ناحیه جراح ، جلوگیری کند.

برای دریافت مشاوره رایگان و تخصصی فرم تماس زیر را پر کنید. 

نام و نام خانوادگی :(الزامی)

  • برای دوش گرفتن بعد از جراحی بینی ، از آب ولرم استفاده کنید.

آب داغ باعث التهاب می‌شود و در برش‌ها ، احساس خارش ایجاد می کند و با توجه به اینکه نباید زخم ها را دستکاری کنید ، به همین دلیل ، آب سرد یا ولرم بهترین گزینه برای حمام کردن بعد از جراحی بینی است.

  • استفاده از لیف اسفنجی برای شروع حمام کردن بعد از عمل بینی

چون بلافاصله بعد از جراحی نمی‌ توانید حمام کنید ، از یک لیف اسفنجی کمک بگیرید و با استفاده از آن بدن خود را تمیز کنید.
یک ظرف تمیز را پر از آب ولرم کرده و اسفنج را به صابون ضد باکتری آغشته کنید. سپس اسفنج یا دستمال تمیز را به آب زده و قسمت‌ های مختلف بدن خود را بشویید. مراقب باشید محل جراحی اصلاً دستکاری نشود.

  • از خوابیدن در وان برای حمام کردن بعد از عمل بینی پرهیز کنید.

یک اشتباه رایج این است که مردم فکر می‌کنند حمام کردن در وان پس از جراحی بهتر از دوش گرفتن است. حقیقت این است که غوطه‌ ور شدن در آب خطر بیشتری برای تماس با باکتری‌ ها دارد و ممکن است باعث عفونت شود.

  • اجتناب از دوش گرفتن بعد از عمل بینی برای خشک ماندن بانداژ

مراقب باشید که بانداژ یا پوششی که روی بینی شما قرار داده شده است حتماً خشک بماند. این بدان معنی است که باید این قسمت از بدن را از آب دور نگه دارید می توانید در زمان دوش گرفتن یا حمام کردن بعد از عمل بینی ، آن را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید تا رطوبت به گچ بینی تان نرسد.

حمام کردن ایمن بعد از جراحی ، یک تجربه ایمن

برای کاهش نگرانی‌ های شما در خصوص دوش گرفتن بعد از عمل بینی ، در اینجا برخی از نکات مراقبتی به صورت اجمالی آمده است:

  • استفاده از صندلی مخصوص دوش گرفتن بعد از عمل بینی

در روز های پس از جراحی بینی ، احساس سرگیجه یا ضعف طبیعی است. صندلی دوش ، یک مکان پایدار برای نشستن است و به این ترتیب می توانید در حالت نشسته و بدون نیاز به صرف انرژی ، حمام کردن بعد از عمل بینی را انجام دهید.

  • پوشیدن لباس‌ های راحت قبل و بعد از حمام کردن پس از عمل بینی

پوشیدن لباس‌ های راحت و گشاد ، باعث می شود که در زمان حمام کردن و دوش گرفتن بعد از عمل بینی ، تعویض لباس برای شما آسان بوده و فشاری در اثر تماس لباس به بینی تان وارد نشود.

استراتژی‌ های مهم دوش گرفتن بعد از عمل بینی

تمیز نگه داشتن بدن و ناحیه جراحی برای بهبودی موفقیت آمیز امری ضروری است.
تجربه جامع جراح ، دستورالعمل‌ هایی را در خصوص دوش گرفتن بعد از عمل بینی در اختیار شما قرار می دهد. رعایت این دستورالعمل‌ های کامل برای حداکثر رساندن نتیجه مرحله بهبودی ، بسیار ضروری است.

حمام کردن در صبح روز جراحی

بیشتر پزشکان از شما می‌خواهند که شب قبل یا صبح روز عمل حمام کنید تا بدن شما کاملاً تمیز باشد و از بروز عفونت در محل جراحی جلوگیری به عمل آید.

آیا می‌توانم موهایم را صبح روز جراحی بشوییم؟

بیشتر پزشکان به بیماران توصیه می کنند که موهایشان را شب قبل یا صبح روز عمل بشویند و اغلب توصیه می شود که از محصولات ملایم و بدون عطر و بو استفاده کنند.

چقدر باید صبر کنم تا بعد از جراحی دوش بگیرم؟

معمولاً باید حداقل ۴۸ ساعت صبر کنید تا برش‌های شما بعد از عمل ، خیس نشود. جلوگیری از خیس یا مرطوب شدن محل جراحی شده ، از بینی تان در برابر خطر عفونت مراقبت‌ می کند.

استفاده از صندلی های آرایشگاهی برای شستشوی مو ها بعد از عمل بینی

در طول روند بهبود ، به جای حمام کردن یا دوش گرفتن بعد از عمل بینی ، تا زمانی که اسپلینت یا گچ بینی ، روی بینی تان قرار دارد ، می توانید از صندلی های مخصوص آرایشگاهی برای شستشوی مو ها تا زمان برداشته شدن گچ ، استفاده کنید.

روش دیگر شستشوی موها بعد از عمل بینی

روی یک صندلی پلاستیکی بنشینید. سر خود را به عقب خم کنید. از کسی بخواهید که به آرامی مو های شما را بشوید. از آب ولرم استفاده کنید.

دکتر محمد مهدی طرزی ، جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی (ENT) با بیش از دو دهه تجربه ، یکی از برجسته‌ ترین پزشکان در اصفهان محسوب می‌ شود. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ کرده و دوره‌ های تخصصی خود را در معتبر ترین مراکز آموزشی ایران و خارج از کشور گذرانده است.

نظرات
0 0 آرا
امتیاز دهی به مقالات
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات