سیگار کشیدن بعد از عمل بینی|خطرات و عوارض

اگر سیگاری هستید و داوطلب عمل بینی می باشید ، بهتر است بدانید که سیگار کشیدن بعد از عمل بینی می‌تواند مشکل‌ ساز باشد. بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند حداقل ۴ هفته قبل و بعد از عمل از سیگار کشیدن خودداری کنید. در غیر این صورت ، ممکن است با عوارض نامطلوبی روبرو شوید که می‌توانند روند بهبودی شما را به خطر بیندازند. وضعیت کلی سلامتی در زمان عمل باید در سطح مناسب باشد. بنابراین لازم است چند هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کنید تا از بروز عوارض جلوگیری شود. در ادامه، عوارض سیگار کشیدن پس از رینوپلاستی و تأثیرات آن بر سلامت شما را بررسی می‌کنیم.

 

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی - دکتر طرزی -drtarzi.ir

عوارض سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

  • بهبودی کند یا نامطلوب

سیگار کشیدن باعث افزایش مونوکسید کربن در خون می‌شود. این مونوکسید کربن با هموگلوبین ترکیب شده و توانایی خون را در انتقال اکسیژن به سلول‌ ها کاهش می‌دهد. بدون اکسیژن کافی ، سلول‌ ها بسیار کندتر بهبود می‌یابند. همچنین ، نیکوتین و مونوکسید کربن باعث انقباض رگ‌ های خونی می‌شوند که منجر به کاهش جریان خون خواهد شد. در نتیجه ، زمان بهبودی طولانی‌ تر شده و خطر ترمیم نامناسب و اختلال در نتیجه جراحی افزایش می‌یابد.

  • از دست دادن بافت (نکروز پوستی)

نیکوتین باعث تنگ شدن رگ‌ های خونی می‌شود که مانع از جریان طبیعی خون در بدن خواهد شد. در نتیجه ، اکسیژن رسانی به بافت‌ های آسیب‌ دیده پس از جراحی به تأخیر می‌افتد. کمبود اکسیژن می‌ تواند منجر به مرگ سلول‌ ها و از دست رفتن پوست بینی شود.

  • افزایش احتمال ایجاد زخم‌ های بزرگ

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی روند تولید بافت‌ های در حال ترمیم را کند می نماید زیرا اکسیژن کافی برای تأمین انرژی سلول‌ های ترمیم‌کننده وجود ندارد.

  • انسداد مجاری عبور و مرور هوا

اگر عمل شما شامل اصلاح انحراف تیغه بینی یا مشکلات انسداد راه هوایی بوده است، سیگار کشیدن پس از جراحی می‌ تواند خطرناک باشد. سیگار باعث تنگ شدن رگ‌ های خونی شده و روند بهبودی را کند می‌کند و اگر مسیر هوایی به درستی ترمیم نشود ، احتمال عفونت ، مشکلات تنفسی طولانی‌ مدت و زمان بهبودی طولانی‌ تر افزایش می‌ یابد.

  • افزایش خطر مشکلات قلبی و فشار خون

سیگار کشیدن باعث افزایش فشار خون می‌ شود و در نتیجه ، خطر خونریزی حین جراحی ، حمله قلبی یا عوارض مربوط به بیهوشی را افزایش می‌دهد. پس از انجام جراحی ، بدن نیاز به اکسیژن و مواد مغذی کافی برای بهبودی دارد. اما نیکوتین و مونوکسید کربن رگ‌ ها را باریک کرده و اکسیژن‌ رسانی به بافت‌ ها را کاهش می‌دهند. این امر می‌ت واند باعث کند شدن روند بهبودی ، افزایش خطر عفونت و عدم دستیابی به نتایج مطلوب جراحی شود.

  • افزایش خطر عفونت

بدن ما به طور مداوم با باکتری‌ ها ، سموم و آلاینده‌ ها مبارزه می‌کند. پس از جراحی ، سیستم ایمنی بدن مجبور است بیشتر کار کند تا بهبود زخم‌ ها و ترمیم بافت‌ ها را تضمین کند. نیکوتین می‌ تواند بر عملکرد نوتروفیل‌ ها (نوعی سلول خونی مهم در مقابله با عفونت‌ ها) تأثیر منفی بگذارد. اگر این سلول‌ ها نتوانند به درستی عمل کنند ، خطر عفونت بینی پس از جراحی افزایش یافته و می‌ تواند سلامت و نتیجه نهایی جراحی شما را به خطر بیندازد.

آیا می‌توان بعد از رینوپلاستی سیگار کشید؟

خیر! سیگار کشیدن پس از جراحی بینی به شدت خطرناک است و می‌ تواند باعث مشکلات متعددی مانند تأخیر در بهبودی ، افزایش اسکار و زخم ، افزایش احتمال از دست دادن بافت بینی ، افزایش خطر عفونت ، طولانی شدن دوره نقاهت و کاهش کیفیت نتیجه جراحی شود.

تا چه مدت باید بعد از جراحی بینی از سیگار کشیدن اجتناب کرد؟

اگرچه جراح بینی توصیه می‌کند که بیماران پس از جراحی به طور کامل از سیگار کشیدن خودداری کنند ، اما برخی از بیماران ممکن است همچنان تمایل به ادامه سیگار کشیدن داشته باشند. در چنین مواردی ، لازم است که بیماران مدت زمان لازم برای پرهیز از سیگار را در نظر بگیرند. بیماران باید حداقل به مدت یک ماه پس از جراحی بینی از سیگار کشیدن خودداری کنند. در این مدت ، حتی باید از قرار گرفتن در معرض دود سیگار (سیگار کشیدن غیرمستقیم) نیز پرهیز کنند. تفاوتی بین سیگار کشیدن مستقیم و غیرمستقیم وجود ندارد و هر دو به یک اندازه بر روند بهبودی تأثیر منفی خواهند داشت.

چه مدت قبل از جراحی باید برای ترک سیگار اقدام کرد؟

جراح زیبایی توصیه می‌کند که کاندیدای جراحی بینی باید از نظر جسمی سالم باش ، انتظارات واقع‌ بینانه‌ ای از نتیجه جراحی داشته باشد و از سیگار کشیدن خودداری کند. اگر سیگاری نیستید ، در موقعیت خوبی قرار دارید، اما اگر سیگار می‌کشید ، جراح به شما توصیه می‌کند که قبل از جراحی برای مدتی سیگار را ترک کنید. این مدت‌زمان معمولاً چهار هفته است ، اما شما باید دقیقاً طبق دستورالعمل‌ های پزشک خود عمل کنید .

دکتر محمد مهدی طرزی ، جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی (ENT) با بیش از دو دهه تجربه ، یکی از برجسته‌ ترین پزشکان در اصفهان محسوب می‌ شود. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ کرده و دوره‌ های تخصصی خود را در معتبر ترین مراکز آموزشی ایران و خارج از کشور گذرانده است.

نظرات
0 0 آرا
امتیاز دهی به مقالات
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات