اگر داوطلب جراحی بینی هستید ، یکی از مهم ترین توصیه هایی ما به شما این است که حتماً در خصوص عوارض بعد از عمل ، خوب تحقیق کنید. علت این توصیه ، از دو جهت اهمیت داد. اولین و مهم ترین آن این است که در انتخاب جراح بینی که با تسلط و مهارت باشد و احتمال بروز عوارض جانبی را به حداقل برساند ، دقت عمل بیشتری به خرج خواهید داد. دوماً یاد می گیرید که در زمان مواجهه با این عوارض چه باید کنید و چه راه کارهای مناسبی را باید برای مدیریت آن به کار بگیرید. یکی از این عوارض که قصد داریم امروز شما را با آن آشنا کنیم ،چسبندگی بینی بعد از عمل بینی است. این عارضه به این دلیل رخ می دهد که دو سطح از دیواره بینی در مجاورت یکدیگر ، به هم میچسبند. این چسبندگی می تواند باعث ایجاد بافت اسکار شده و موجبات اختلال در تنفس را به وجود آورد.
علت چسبندگی بعد از عمل بینی
چسبندگی بعد از رینوپلاستی به دلایل مختلفی رخ می دهد که برخی از این دلایل را می توان به کم کاری جراح در حین عمل و برخی دیگر را به کم کاری بیمار در رعایت نکات مراقبتی توصیه شده در طول دوره نقاهت نسبت داد. برخی از این عوامل شامل موارد زیر می باشند:
- عدم شستشوی صحیح بینی و رعایت بهداشت
- دستکاری بیش از حد غشاء مخاطی در حین جراحی
- آسیب ناشی از قرار دادن تامپون در بینی
- بی دقتی در مراقبت از بینی و قرار دادن آن در معرض آسیب ، پس از جراحی
- عدم رعایت بهداشت و قرار دادن بینی در معرض عفونت های حاد
- ایجاد اسکار و چسبیدن دیواره های داخلی بینی
آیا چسبندگی بینی پس از عمل علائم دارد؟
چسبندگی بینی بعد از عمل بینی گاهی هیچ علامت ظاهری و قابل رویتی را از خود بر جای نمی گذارد اما برخی موارد نیز هستند که می توان آنها را بعنوان علائم چسبیدن دیواره های داخلی بینی تلقی کرد. برخی از این علائم شامل موارد زیر هستند:
- احساس گرفتگی بینی
- سخت شدن تنفس از راه بینی
- احساس خارش و سوزش در بینی
- کاهش حس بویایی
- احساس سردرد
- عفونت سینوسی
آیا چسبندگی بینی بعد از رینوپلاستی ، عوارض دارد؟
چسبندگی بینی بعد از عمل بینی ، دوران نقاهت را با چالش روبرو می کند. گرفتگی بینی در فرد احساس ناخوشایندی را موجب می شود و باعث کاهش کیفیت زندگی به دلیل اختلال در فرایند تنفس از راه بینی می گردد. این اختلال در تنفس می تواند در طول شب منجر به خر و پف کردن فرد شده و برای خود او و اطرافیان آزار دهنده باشد.
آیا می توان از چسبندگی بعد از عمل بینی پیشگیری کرد؟
اولین قدم در پیشگیری از بروز این عارضه ناخوشایند ، دقت عمل به خرج دادن در انتخاب جراح است.
اما اگر به هر دلیلی به عارضه چسبندگی بینی بعد از عمل بینی دچار شدید ، پزشک برای مدیریت آن ، استفاده از دارو های ضد احتقان بینی و شستشو با محلول نرمال سالین را توصیه می کند.
آیا استفاده از تامپون بینی در پیشگیری از ایجاد چسبندگی در بینی موثر است ؟
پزشک اگر تشخیص دهد که برای پیشگیری از شکل گیری چسبندگی در بینی بعد عمل ، استفاده از تامپون بینی ضروری است ، استفاده از این محصول را توصیه می کند.
خوشبختانه ، قرار دادن تامپون در بینی صرفا برای مدت زمان کوتاهی بوده و معمولاً چند ساعت بعد از عمل برداشته می شود.
چگونه چسبندگی بینی بعد از جراحی را تشخیص دهیم؟
در صورتی که فرد به دلیل تجربه کردن برخی علائم از قبیل گرفتگی در بینی و دشواری در تنفس ، به وجود چسبندگی بینی بعد از عمل بینی مشکوک شود ، لازم است به پزشک مراجعه کند تا ایشان با انجام معاینات فیزیکی و در صورت نیاز ، رینوسکوپی یا اندوسکوپی ، به یک تشخیص قطعی دست یافته و درمان مناسب را تجویز کند.
چسبندگی بینی بعد از عمل چگونه درمان می شود؟
درمان چسبندگی اغلب با بیحسی موضعی و در برخی موارد نادر با بیهوشی عمومی انجام می شود. پزشک با استفاده از ابزار مناسب ، بافت های چسبیده را از هم جدا می کند.
آیا چسبندگی بینی بعد از جراحی خطرناک است؟
چسبندگی بینی هر چند عارضه خطرناکی نیست ولی به دلیل ایجاد گرفتگی در مجاری بینی ، احساس ناخوشایندی را موجب می شود که برای پیشگیری از پیشرفت آن بهتر است به موقع به پزشک مراجعه کرده و برای درمان مناسب اقدام کنیم.
آیا چسبندگی در ایجاد عدم تقارن بینی دخالت دارد؟
چسبندگی ، عارضه ای است که در داخل بینی اتفاق می افتد و تاثیرات ظاهری را در بینی بر جای نمی گذارد.