جراحی بینی یکی از رایج ترین عمل ها در بین مردان و زنان است که اغلب به دلایل زیبایی انجام میشود. در این فرایند نیز توصیه های پس از عمل توسط جراح بینی ارائه می شود که باید به طور دقیق در دوران بهبودی رعایت شود تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری به عمل آید. یکی از سؤالات متداول که از سوی بانوان متقاضی این عمل زیبایی مطرح می شود این است که آیا میتوان از لوازم آرایشی استفاده کرد و چه مدت باید تا زمان استفاده دوباره از محصولات آرایشی صبر کنیم؟ این موضوع خصوصاً برای پنهان کردن کبودی های اطراف بینی و چشم ، مطرح می شود ولی با توجه به احتمال بروز خطر عفونت ، متخصصان در خصوص آرایش کردن بعد از عمل بینی ، دستورالعمل هایی را ارائه می دهند تا از عوارض احتمالی مانند عفونت جلوگیری شود.
آرایش بعد از عمل بینی باز
در این نوع جراحی ، حداقل دو ماه زمان نیاز است تا بتوان دوباره از لوازم آرایشی استفاده کرد. از آنجا که این روش تهاجمی تر است ، حتی پس از گذشت این دوره حساس ، باید با احتیاط و دقت زیاد ، آرایش کردن بعد از جراحی بینی را انجام داد تا از بروز التهاب یا تحریک بینی جلوگیری شود.
آرایش کردن بعد از جراحی بینی بسته
در این نوع جراحی ، برش ها داخل بینی ایجاد می شوند و در نتیجه هیچ زخم خارجی وجود ندارد و تورم کمتر است و دوران نقاهت کوتاه تر می باشد. اگرچه آرایش کردن چند روز پس از جراحی امکان پذیر است ، اما باید دقت کرد که ناحیه بینی مرطوب نشده و همچنین هیچ فشاری به اطراف بینی وارد نشود.
چه زمان می توان آرایش کردن بعد عمل بینی را از سر گرفت؟
بسیاری از بیماران تمایل دارند از آرایش کردن کردن بعد از رینوپلاستی بعنوان ابزاری برای پوشاندن کبودی ها استفاده کنند. خوشبختانه ، کبودی به تدریج طی ۱ تا ۲ هفته از بین میرود و تا حد امکان بهتر است از لوازم آرایشی برای پوشاندن آن استفاده نشود. اما اگر پوشاندن کبودی ضروری است ، میتوان از محصولات آرایشی مانند ضدآفتاب های رنگی استفاده کرد.
نکات مهم در آرایش کردن پس از عمل بینی
پوست پس از جراحی حساس تر می شود و برای جلوگیری از آسیب و دستیابی به بهترین نتایج ، مراقبت ویژه مورد نیاز است. هنگام آرایش کردن بعد از عمل بینی به نکات زیر توجه کنید:
- از لوازم آرایشی روی محل بخیه استفاده نکنید.
- در انتخاب محصولات آرایشی دقت کنید و بهجای مواد شیمیایی از لوازم آرایشی ارگانیک استفاده کنید.
- از محصولات آرایشی سبک و ملایم و با کیفیت بالا استفاده کنید تا منجر به بسته شدن منافذ پوست و در نتیجه عفونت ، تغییر رنگ پوست و سایر عوارض نشود.
- از مصرف پودرهای سنگین پرهیز کنید تا پوست بتواند به خوبی تنفس کند.
- از فشار آوردن به بینی خودداری کنید زیرا این کار میتواند باعث افزایش تورم و کبودی شده و روند بهبودی را طولانی تر کند.
- از براش ها و پد های تمیز استفاده کنید تا از عفونت ، جوش و ایجاد اسکار جلوگیری شود.
- برای شستن صورت از شوینده های بدون صابون استفاده کنید.
- حداقل تا یک ماه از انجام لایه برداری پرهیز کنید.
- تا یک سانتی متر از لبه گچ بینی یا محل برش روی کلوملا ، از کرم یا لوازم آرایشی استفاده نکنید.
- هنگام پاک کردن آرایش از روی پوست ، دقت کنید و به جای استفاده از آب ، از دستمال مخصوص پاککننده یا محلول پاککننده آرایش چشم استفاده کنید.
آیا آرایش چشم بعد از عمل بینی خطرناک است؟
پاسخ مشخص و قطعی برای این پرسش وجود ندارد زیرا این موضوع به روند بهبودی بیمار بستگی دارد. برخی از بیماران می توانند آرایش چشم بعد از عمل را بلافاصله بعد از جراحی آغاز کنند در حالی که برخی دیگر باید مدت زمان بیشتری صبر کنند. نکته مهم این است که طی هفته اول ، نباید گچ بینی مرطوب شود. برخی بیماران دچار کبودی در زیر چشم میشوند. بهترین تصمیم این است که حداقل یک هفته صبر کنید. اما اگر بنا به دلایلی مجبور به پوشاندن کبودی ها بودید ، میتوانید از کانسیلر استفاده کنید.
همانطور که قبلاً تأکید شد ، هنگام استفاده از لوازم آرایشی ، حداقل یک سانتی متر از محل جراحی فاصله بگیرید. برای پاک کردن آرایش نیز به جای شستشو با آب ، از پد های پاک کننده آرایش استفاده کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
استفاده از کرم لابه بردار بعد از عمل بینی
حداقل تا سه ماه پس از جراحی ، از محصولات لایه بردار شیمیایی استفاده نکنید.
کرم ضد آفتاب بعد از عمل بینی
از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید. بعد از برداشتن گچ ، پوست حساس تر خواهد شد. بی حسی پوست پس از جراحی یک احساس رایج است که خطر آسیب دیدگی یا آفتاب سوختگی سریع تر را افزایش میدهد. بنابراین ، از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید خودداری کنید. توصیه میشود در صورت بیرون رفتن ، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید یا کلاه بپوشید.
چند روز بعد از عمل بینی می توان اصلاح کرد؟
معمولاً توصیه می شود اصلاح صورت بعد از عمل بینی تا دو هفته اول بعد از عمل به تعویق بیفتد تا بینی در معرض آسیب قرار نگیرد .